eşcinsellik konusundaki algı patlaması

adamlar patlattı, kimsenin götü korunaklı değil artık. yerli işleri çok takip edemiyorum ama bu furyadan onlar da etkilenir kesinlikle. son dönem çıkan işlerde mutlaka bir tane eşcinsel karakter var artık. nasıl eskiden bir zenci, bir tutam asyalı atmak adetten ise şimdi şöyle bir düşünün, göz önündeki her dizi-filmde mutlak var bir karakter.

yav bu kadar yaygın mı bu iş? yaygınsa bile gizli değil mi? gizliyse niye gösterip duruyorsunuz lan! o değil de insan alışıyor. şimdi en son sense8 dizisindeyim. giriş kısmında bir dondurmayı hüpleten uzun sakallı abilerimiz var. o nasıl yalamak öyle, normalde kusma hissi yaratırdı şimdi nedense komik geliyor. bir adım sonrası! oha!

eşcinsellerin toplumdan dışlanması şuduru buduru geçtim de ne bileyim, düz adamlar ilerde azalacak gibi geliyor artık bana. evrim açısından eşcinselliğin ele alınışı da ilginç idi bu arada. cevaplara tekrar bakmak lazım ama verimli döller üretemeyen bu çiftler ne demeye varlar? demek ki üremekten daha mühim şeyler de var lan şu hayatta.

belki en başında tiksinti hali de yanlıştı, bize öğretilen bir şeydi. ondan da emin değilim ama empatinin fazlası da doğru gelmiyor. en azından bu işleri yapanların bi' biseksüelliği vardır yani yoksa oturacaksın bunu yazcaksın, çekeceksin kurgulayacaksın falan. kim uğraşır ki bu kadar bunla?

işin en garibi de dediğim gibi sanki biri bir düğmeye basmış, şu tarihten sonra çekilen tüm filmlerde, dizilerde şu kadar eşcinsel karakter olacak demiş gibi. insan hayret ediyor.

Kategoriler: Paylaş

Yorum bırah: