ornitorenk sözlük

başlık: son mülahazalar ışığında (nur) ornitorenk'in yeri ve önemi

şurası kapansa ne olur? başka yerler var mı diye bakılır. tutup oralara gidilir. sonra saçma sapan uygulamalar yapılır ve ah nerde o ornitorenk'ler denir.

bir iki kişi kalsa ne olur? aslında bana çok fark etmez ama zaten iki kişilik başka sözlüğe yazdıklarımı atıyorum. neden bunu iki kez yapayım ki? tamam artık açık olduğu sürece yazdıklarımı atarım ama yine de nerden bakarsan bak bir miktar insan şart.

kendi yağı ile kavrulur hale gelmesi hani şöyle 40-50 civarı bir popülasyon olması işleri daha kolay hale getirebilirdi. şimdi böyle en ufak sıkıntıda hık deyip gidecekmiş gibi bir hali var, insanı üzüyor böyle şeyler.

bir taraftan bağlanıyor insan, tamam içine karışmadım. tamam kişilerin aralarındaki hadiseleri çok bilmem ama şu çerçevede takılmama müsaade eden bir yapısı olmasından ötürü bile iyidir hoştur diyorum (başka ortamlarda defalarca denedim ama olmadı. bunun nedenlerini de irdeleyeyim ama sonra, konu dağılmasın).

işte bu yüzden de arada korumacı olmakta sakınca yoktur diyorum. herkesin buralara düşmek için vardır bir sebebi ve hani sanmıyorum daha rahat bir ortam bulunsun, o halde biraz koruyup kollamalıyız.

kurallar ve özgürlük bahislerinden yola çıkarak söylediklerimi tekrar buraya da yazayım. sıkıntıya yol açan tiplerin internet ortamında arayıp bulacağı en özgür ortamlardan birisi burasıdır herhalde. şimdi bu adamlar, bu ortamda bir kişi olsa gelip troll'leme yapacaklar mı? pek tabii ki yapmayacaklar. üç beş insan olması troll çekiyor. işte bu yüzden troll yapılabilme özgürlüğü adına o üç beş insanın gönlünü hoş etmek gerekiyor. yoksa troll dediğin bugün var yarın yok. bu adamlara uygun bir ortam yaratmak zaten mümkün değil çünkü yapıcı değiller. iş onlara kalsa orniyi kuşa çevirirler, giderler başka yerlere (bakınız ornitorenk tarihine ve database'ine defalarca olmuş bu hadise).

ha dönüp dolaşıp yine sözlüğün bitişi haline nasıl olsa gelinecek bari prensiplerden taviz verilmemeli diye düşünülürse, ona ne diyeyim? kişisel olarak tek temennim, burası biter giderse benzer şekilde isimsiz olarak, kendi halimde takılabileceğim bir ortam bulmak. sonuçta pek insanca bir şey, ehemmiyetini anlamak lazım. hele hele şu koduğumun sosyal ağlar çağında.

o yüzden özetle, ornitorenk'in varlığını sürdürmesi gerekir. bunun için de bir miktar düzenleme gerekiyorsa bundan çekinmemek gerekir. öldürmeyecek kadarı caizdir.

Kategoriler: Paylaş

Yorum bırah: