sosyalleşme

şöyle uzun bir başlık olarak: bir sosyalleşme aracı olarak sözlüklerin kullanılmasının yeri ve önemi hehe.

lan madem sözlük diyoruz buna ne demeye olayları kişiselleştiriyoruz ki? bence tamamen soyut ürünler olması gerekir. sonuçta önce nick arkasından, altından sonra bir bakıyorsun nick falan yok gerçek kişiler çıkmış karşına.

gerçeklikle bağını bu kadar koparmak iyi midir değil midir? orasını bilmem ama zaten her yer gerçek, sözlükler bari soyut kalabilir düşüncesindeyim ben uzun zamandır. malum, nette sosyalleşmek için bir sürü ortam var.

hani bu belki olurda ileriye dönük bir sözlük formatı fikri de olabilir ama ulan ciddi ciddi sözlükten karı kız muhabbetine sürüyorsa şu kadar mekan, tabii ki olacak iş değildir.

hadi diyelim pırlanta gibi çocuklarsınız ama işin içine sosyalleşen vahşi insan doğası girince ortalığın yine canı çıkıyor. malum, kankacılık sistemi... benim dediğim biraz komunist sisteme de andırıyor aslında, genel hatları ile kişisel bilgilerden arınmış olarak her kişinin sadece "kafasıyla" var olduğu bir mekan. şu durumda kafası kafasına uyan tiplerin kendi aralarında takılması yine caizdir ama işte hepi topu bu kadardır. bu şekilde kişiye değil de "kafasına" bağlanma şansı olur. bir iş yapıldığı vakit abi ona ayıp olmasın değil de düşüncelerine ayıp olmasın falan gibi olur.

kafa ürünleri hakkaten diğerlerine göre daha nezih... bir de sosyalleşen tiplere bakıyorsun, akıl sır ermiyor. zaten kafa kalmıyor bir yerden sonra bildiğin sürü psikolojisi ya da işte gönül bağı yahut karı kız davası. bunlarla insanlık nereye kadar ilerler hehe?

sevgili uzaylıların mitoz bölünmeye geçip, tek tip griler olduğu ve kafalarını birbirlerine bağlayıp bilgileri aktardıklarını falan düşünürsek (fantezik olarak tabi), işte doğru yolun bu olduğu çok net görülebilinir. kanka ayağı ile uzaya çıkılabilir mi lan zaten? bir eğri oturup doğru konuşalım, ilerlemenin önünde engel de olmayalım xd.

neyse kısa keseyim, benim sözlük maceram hep "kafa" dengi soyut insanlar ekseninde devam ediyor. bu şekilde biraz olsun alan tanınması bana yetiyor ama işte yine işler dönüp dolaşıp sosyalleşmeye geliyor tıkanıyor, huzurumu kaçırmaya başlıyor ben de haliyle geri adım atıyorum.

şu durumda sözlüklerden kişisel olarak hiç bir beklentisi olmayan, kişisel olarak sözlüklerde var olmayan biri olarak hala doğruyu yaptığımı düşünüyorum. sonuçta bulunduğun yerden bakınca herkese bir "kafa" mesafesindesin, kimseyi tanımıyor etmiyorsun. kimseye eyvallahın yok, herkes "kafası" kadar eşit. gayet adil bir sistem lan bu ama işte malum dertlere derman olmayınca bir işe yaramıyordur. hele hele bunun neresi normal insan sosyal bir varlıktır falan diyen de vardır ya, ne desem boş. belki de bisikolocik sorunlarım vardır hehe.

Kategoriler: Paylaş

Yorum bırah: