artık yeni film çekilmesine gerek yoktur

len aslında tam tersini düşünüyorum ama ne bileyim sanırım bunaldım.

bir kere zaten standart sahneler var, mesala sert içki içimi sahnesi. dünya yok olur ama bunlar iki damla içkiyi damıtır. yeni gelen tipe ikram ederler. bir yudum alır ve öh eder. böh eder, öksürür, nefes alamaz ve gülüşmeler başlar. benzeri yine içki ikramında, sert içkinin karşıdakinin tavrını bekleyen ahaliye bakarken de görebiliriz. yahut ilk içkisini içen ergene diğer ergenlerin gülmesi de işte. hepsi aynı, o içki o boğazı yakacak. onlar da gülecek.

mesela hiçbir filmde içkilerin boğaz yakması ve bunun olağan-sıradan-doğal karşılandığı (hatta adetten olduğu )bir durum yok. bir tane de böyle film yapsalar ne olurdu mesela? ezber bozsalar falan felan xd?

esas muhabbet aslında eski film parçaları ile yeni filmler türetilebileceği fikriydi. bunu yapan da vardır kesin. tutup araştırmadım ama en azından bir kısa film yapmışlardır. esas karakterlerin toplama olduğu, film kesitlerinden oluşan kendi başına bir film. yoksa böyle reklam mı vardı? kesin bir şey vardı ama bu kadarını da aratamayacağım.

ama dediğim gibi tam aksini düşünüyorum aslında. geçmiş geçmişte kalıyor ve bir ehemmiyeti kalmıyor. uzun zaman dilimlerinde tarih sıfırlanıyor. insanlık tarihinde böyle dönemler olmuştur da biz bilmiyoruzdur. insan bunun şüphesini etmeden edemiyor.

tabii dönüp dolaşıp aynı şelerin üretildiği, aynı filmlerin çekildiği, aynı dialogların oynandığı bir evrenden bahsediyoruz. insan hakkaten bunalıyor yani yeni bir şey yok işte. belki olmasına da gerek yok ama işin garibi, üreten aygıtların içerikleri de bir yerden sonra farklısını üretmeye imkan tanımıyor gibi.

kombinasyonların sonsuz olduğuna imanımı taze tutmam lazım. bu hayattan keyif almak için şart, ha bir gün her şeyin aynı olduğuna dair farklı bir serzeniş dile getirilir de bir dağda bir paradoksal kurt ölür, kimin haberi olur?

Kategoriler: Paylaş

Yorum bırah: