an'ı durduran sözler

okuyana bağlı tabii ama ortalama bir algı ile bazı lafların zamanda yavaşlama yaptığını düşünmekteyim. yazarken bu olsun demiyorlardır ama işte etkileyici kısmının aslında yan etkisi bence belki tüm anlamı budur. ayetlerde, dualarda, içli düz yazılarda ha tabii asıl şiirlerde...

de şimdi şiir işin bokunu çıkartıyor. genelde çok göstere göstere yapıyor. zaten kime şair denir muhabbeti bile komik. şiir yazma eylemi de kendince öyle.

mevzunun özünde sesler var. titreşimler var. ses uyumu ve tekrarı var ama aslında anlam yok. içerik ikinci planda, madem anlam mühim, aynı şeyi sesleri farklı başka kelimeler ile aktar bakalım.

demem o ki bu olay büyü meselesinde de böyle. insanın algısı için zamanda gedik açan ses tekrarları... ha bir gücü olduğuna inanırsın ne güzel ama güzel bir fantastik hikayeden başka bir şey değil.

tabii bir gün doğru ses dalgaları ile öte dünyalara kapı açmayı bulurlar da bu sesleri dizelere dökerlerse o vakit editlerim buraları, o zamana kadar bol tekrarlı, güzel sesli dualar bizimle olsun.

Kategoriler: Paylaş

Yorum bırah: