değişik bir süper güç fikri

aslında black mirror dizisi için bir bölüm konusu da olabilir. fikir benden hikayeleştirme onlardan. haydin bakalım yine iyisiniz.

şimdi şöyle ki belgesel kanallarında nasıl yapılmış tarzı belgeseller vardı mesela, onlar gibi de olabilir ya da grafik arayüz şeklinde de olabilir. bir şeye bakınca onun arkaplanındaki emekleri gösterecek bir icat yapacaklar, muhtemelen gözlük, lens ya da işte beyin implantı olur, onunla dünyayı yeniden göreceğiz.

sıfırdan imalatı, hatta ham maddesinin tanesini gösterecekler böyle yavaş yavaş meydana gelecek. arada çalışan insanların emekleri ve daha önemlisi harcadıkları zamanı göreceğiz. bir hayli beyin açıcı bir şey olur gibi sanki.

katmanları ayrıca seçmek de mümkün olabilir, üzerine tarihsel sürecini de ekleyebilirler. mesela bilgisayara bakıyorsun. elindeki bilgisayara gelene kadar harcanan emek ve zaman hakkaten inanılmaz olmalı. bunları şak diye görmek bir değişik hissettirirdi.

ha böyle güzel bir süper gücün neye faydası olurdu? insanlığa doğruyu, iyiyi ve erdemi öğretirdi belki. yakınlara iyiliği emredip tutasınız diye emir verirdi. modern üstü zamanların tatlı bir peygamberi olurdu, kim bilir?

tabii gücünün sınırlarında dolaşırken evrime rast gelirdi. artık madde yapı taşını görmeye geçerdi. artık kim ne yaptıysa bu canlılara onu görebilirdi. nerden geldik nereye gidiyoruz bunu cevaplayabilirdi. işin kökeninde uzaylılar varsa onların izlerini bulabilirdi. yok allah-ü teala varsa onu da tam iş üstündeyken görme şansı bulurdu. zamanla her şeyin cevabını içinde barırından bir din lideri olur çıkardı. isterdim böyle bir süper güç. olaydı iyidi.

Kategoriler: Paylaş

Yorum bırah: