aksiliklerin üstüste gelmesi

aslında aksilik başlığı ile giriş yapmışım buna da kesin bir göksel parmak var ki bizleri test ediyor. her şey iyi diye başlıyorsun güne, sonra bir bakıyorsun pat diye tersine dönüyor. minik de olsa hatalı seçimlerin etkisi falan da olunca iyice sinirleniyor insan.

şimdi şu kadar nedensellik ilkesi var da nasıl bir geri al tuşu olamıyor-koyulamıyor? aksilikler birleşip de nasıl bir facia falan olabiliyor? tabii güzel allah beterinden saklasın, düştün diyelim. böğrüne bir şey saplanmadı diye şükrediyorsun da, o minik kaza anında bir yerlerde bir hesap dönüyor mu acaba?

tüm bunların matematiği falan var mıdır? insan şuradan bakınca garip hissediyor. sonra ülen diyor. ölsen ne olacaktı ki? toplamda ederin ne yani? bu kadar niye kafaya takıyorsun ki?

yok yine olayların matematiği kafaya takılıyor, bir nevi her şeyi kontrol edebilme takıntısı-ihtiyacı ile bir iç burkuluyor, midede garip bir haller oluyor, yediğinden bir şey anlamıyorsun. izlediklerinde arada dalıyorsun. eh üstüne bir yatsan uyusan ancak o paklar, gerisi zaten işte komple allah işte. dönüp dolaşıp da zikrini ağzımdan düşürmediğimi fark ediyorum arada, ona da çok tavım.

Kategoriler: Paylaş

Yorum bırah: