tekrar eden hayat parçaları

döngüsel hayat kesitlerine dair bir şeyler sallaydım sanki, geriye dönük pek okumuyorum. arada sırada rastgele denk gelirse, ha etiket metiket ayarlarsam tekrar baştan bakmak lazım ama ne gerek var sen decilik yapıyorum.

tekrar eden hayat parçalarına dair coğrafi boyutları ele almış mıydık ki mesela? koca dünya yüzeyinde arşınladığımız mesafeler sınırlı, dünyayı gezen insan evlatları konu dışı ama hayatın kendisi olarak bakıldığı vakit, hayat mecburi olarak sınırları belli bir alanda geçip gidiyor. adam tüm hayatını bütün dünyada dönmek üzere kursa, bu sefer de dönüşün kendisi günlük limite takılır. takılmazsa da zaten çok mühim değil.

standart hayatlar üzerine düşünmek yeterli. şimdi bu kötü mü? esas takıldığım o. bence değil. zaten gidip görülesilik kavramına aşina değilim, bir de zaten kafadaki döngüsellikleri devam ettiren bir mekan hissiyatı olması gerekiyor. mekana takılmamak gerekiyor, mekana takılmaz zaman kaybı gibi geliyor bana.

onun yerine toplam döngü içersinde 3d olarak arkada dönen nesne gibi, dönsün bitsin. mühim olan zihinlerinde kımıldayan parçalar olmalı. döngüsel hayat içersinde bir şeyler ortaya çıkarabiliyorsan esas meziyet o olmalı, yoksa döngüselliğine, yapısına ilişmek mümkün değil. o senden benden bağımsız koca bir parça.

bir benimseyiş, güzel bir kavrayış ve tatlı bir huzur işte. bununla mücadele etmeye gerek yok. bu bakışla (tabii boş bakış değil, yapabileceğin bir şeyler olmalı) oturduğun yerden mutlu olmak pek mümkün, eğer kafam deli değilse, eğer hasta değilsem, eğer sağlıklı bir değerlendirme yapabilmişsem.


Kategoriler: Paylaş

Yorum bırah: